השקשוקה של רוני

מתכון לשקשוקה מדהימה
 
היי לכולםI

שבת בבוקר ורוצים להפתיע את המשפחה בארוחה שווה?
אמא מבקשת עזרה עם ארוחה ערב?
אין כמו שקשוקה טובה כדי להשביע את כל המשפחה וגם לקבל מלא תשבוחות ...
וממש פשוט להכין - זה הכי חשוב!

כל מה שצריך זה:

4 עגבניות מומלץ שיהיו רכות אבל לא חובה.
קופסה אחת של רסק עגבניות מרוכז.
1 בצל.
ביצים כמה שתרצו בדרך כלל לפי מספר האנשים שאוכלים  ( +1 כי תמיד יש איזה רעב אחד שירצה 2 ביצים ) 
גמבה, לא חובה, אני פשוט אישית לא אוהבת אבל זה ממש מוסיף למי שאוהב את הטעם.
בזיליקום, לא חובה
מלח וקצת סוכר



 
אופן ההכנה:
לוקחים מחבת יחסית גדולה, משמנים, שמים על האש ( זהירות... ) ,לאחר מכן חותכים בצל דק ומטגנים אותו עד להזהבה.

עד שהבצל מזהיב שוטפים את העגבניות, לוקחים פומפייה ומגרדים את ארבעת העגבניות,
לעצלנים שבנינו חותכים את העגבניות לריבועים ממש קטנים.

לוקחים את רסק העגבניות מהקופסה, שמים במחבת ומערבבים קצת ( *טיפ - חשוב שיהיה עם כף עץ כי אם לא זה שורט את המחבת)
ומיד שמים בערך כוס של מים רותחים, חשוב לראות שלא יוצא נוזלי מאוד.
אחר כך מוסיפים את העגבניות המגורדות, מוסיפים חצי כפית סוכר, מלח ומערבבים עד שהתערובת קצת מבעבעת.





עושים חור קטן עם כף העץ ושוברים את הביצה לתוכו. ככה עושים עם כל הביצים. כשמסיימים מכסים את המחבט ומחלישים את האש,
מחכים עד שהביצים יראו מוכנות, הן אמורות להיראות קצת לבנות מלמעלה ולא כמו ביצת עין נוזלית במיוחד,




כשנראה לכם שזה מוכן - מומלץ לפרוס לחם טרי או הכי שווה - חלה טריה , ולהגיש את המחבט על שולחן האוכל.



מקווה שעשיתם את המתכון ואם עשיתם אשמח שתשלחו לי תמונות לאינסטגרם של האתר: Mooosh.co.il


בתאבון.